29. nov. 2011

TV-debut på spansk


Jeg har været på spansk tv!


Ikke som journalist men i min egenskab af udlænding. En ny undersøgelse viser nemlig, at udlændinge køber mere julelotteri end spanierne selv.


Julelotteriet er det helt store her i Spanien. Alle køber en kupon eller to. Nogle køber fra stambaren, andre køber med vennerne, andre køber fra en anden by, som de har et tilhørsforhold til. Det mest populære sted at købe julelotteri i hele Spanien er hos Doña Manolita i Madrid. Der er timelange køer allerede fra starten af november måned. Vindernummeret er nemlig blevet købt der mange gange, og så er der jo større chance for at vinde ved at købe der! Klart klart! Men pyt med det - Doña Manolita giver held! Og så er det ligegyldigt, om man skal stå i kø i kulden i flere timer.


Men altså, den Valencianske tv-station, Canal Nou, skulle bruge nogle udlændinge til den her historie, så journalisten, som kender nogle af mine kollegaer, kontaktede os, om vi kunne stille op. Så jeg var afsted sammen med en sydafrikansk, en mexicansk, en tysk, en tjekkisk og en italiensk kollega. Vi skulle lade, som om vi gik ind i lotteri-biksen for at købe en kupon, og så skulle vi tale om og spørge ekspedienten om julelotteriet. Og så lavede de mini-interview med os. 


I kan se resultatet her: 
http://www.rtvv.es/va/informatius/Nt9-edicio_13_597070292.html


I minut 2:14 og 25:28.


Jule-lottotallene bliver trukket d. 22. december af børn, som synger tallene højt! Wish me luck!


Forresten var jeg jo også i dansk udenlandsk radio for noget tid siden angående Danmark-Norge fodboldkampen:
http://www.radiosolymar.es/spanske/nyheder/dansk-norsk-fest-i-valencia


Og skrev efterfølgende en lille reportage fra arrangementet:
http://www.radiosolymar.es/spanske/nyheder/dansk-fodbold-entusiasme-i-valencia

2 kommentarer:

  1. Hm, linket til tv-indslaget virker tilsyneladende ikke længere, og jeg kan ikke finde indslaget andetsteds på hjemmesiden :( Sorry!

    SvarSlet
  2. nej - øv skulle ellers lige til at se giraffen :-)

    SvarSlet